joi, 4 martie 2010

Infirmiere românce înşelate de patron în Italia

Din octombrie 2009 aproximativ 30 de infirmiere românce, angajate în spitale publice şi clinici de îngrijire private din Torino (Italia), se luptă în justiţie pentru a fi despăgubite de „angajatorii” care le-au furat lunar, timp de 4-5 ani, cu 40% din salariul lor cu justificarea că aceste sume erau vărsate către organismele italiene de stat pentru contribuţiile sociale şi fiscale obligatorii.

Aceste românce, ca şi sute de alte conpatrioate aflate în aceeaşi situaţie, au descoperit întâmplător că datorau statului italian fiecare câte minimum 15.000 de euro, pentru impozite restante!!! În plus, nu beneficiau de asigurare de sănătate, de vechime în muncă sau de drept la pensie. Se pare că nu li se plătiseră niciodată obligaţiile către stat, şi, mai mult, că nu erau angajate de spitalele şi clinicile în care munceau de atâţia ani.

Infirmierele românce plecaseră la muncă în Italia cu „ajutorul” italianului Vincenzo Fedele, de 55 de ani, şi al româncei Didina Dărăbanu, de 59 de ani. Aceştia racolau infirmiere românce şi le găseau de muncă în domeniul medical în Italia, contra unui comision imens, angajându-le pe o firmă care nu plătea niciun fel de contribuţii statului italian.

Cei doi au reuşit, în decursul a 10 ani să îşi aproprieze aproximativ 600 de milioane de euro, profitând de buna credinţă a infirmierelor românce!!!
Încă din anul 2000, Vincenzo Fedele şi Didina Dărăbanu racolau infirmiere pe care le plasau în diferite clinici, neplătind însă contribuţiile cuvenite statului italian. Femeile erau aduse la muncă în Italia prin societatea de recrutare a forţei de muncă Il Sole, transformată apoi în Consult enteprise S.R.L. şi devenită ulterior Studio Ipsia. Obţinerea postului costa 2.000 de euro, plus eventuale comisioane pentru obţinerea cărţii de sejur şi a titulaturii de infirmiere în Italia, precum şi pentru înscrierea la cursuri de italiană. Se negocia un salar de 9-10 euro/oră, respectiv 13 euro/oră pentru orele suplimentare de muncă, şi se făcea promisiunea de vărsare a contribuţiilor sociale şi fiscale în valoare de aproximativ 40% din salariul lunar.

Printre spitalele publice şi clinicile private în care româncele erau „angajate” se numără: spitalul public Martini şi clinicile Villa Grazie di Ciriè, Villa Iris e il Papa Giovanni di Pianezza, Villa Adriana di Arignano.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu