luni, 8 martie 2010

Muncitori români păcăliţi cu vize de muncă în S.U.A. false

Hotelurile de americane lux Walt Disney World's Swan and Dolphin Resort şi Westin Imagine, din Orlando, sunt date în judecată de muncitori români, brazilieni, filipinezi, arabi şi dominicani pentru că nu au fost plătiţi pentru munca prestată, şi anume peste 160 de ore!!

Cele 2 hoteluri refuză să le plătească românilor salariile datorate întrucât susţine că nu sunt angajaţii lor. Este adevărat că românii plecaseră la muncă în S.U.A. prin firma de intermedieri VR Services, care, în urma unei investigaţii internaţionale de fraudă, a fost închisă şi dată în judecată. Hotelurile susţin, în consecinţă, că nu mai e problema lor dacă muncitorii sunt sau nu plătiţi, din moment ce nu sunt angajaţi ai hotelului cu un contract clar de muncă.

Pe de altă parte, însă, românii şi ceilalţi colegi ai lor munciseră peste 160 de ore, într-o lună, având promisiunea că erau plătiţi la un tarif de 7,5 dolari pe oră.
De altfel, dintr-o statistică internaţională reiese faptul că din ce în ce mai multe lanţuri hoteliere preferă să angajeze personal pentru muncile de jos prin subcontractori, pentru a evita să fie trase la răspundere în momentul în care angajaţii nu sunt trataţi corespunzător.

Printre celelalte hoteluri cu care colabora firma VR Services se numără: Hilton Walt Disney World Resort, Hilton Orlando Bonnet Creek, Hyatt Regency Orlando International Airport, Marriott SpringHill Suites at SeaWorld şi Sheraton Safari Hotel and Suites.

Care ar fi morala?
1. Interesaţi-vă întotdeauna de legislaţia muncii din ţara în care doriţi să plecaţi la muncă;
2. Informaţi-vă dacă este sau nu nevoie de muncă şi de unde se obţine sau de ce documente aveţi nevoie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu