sâmbătă, 20 februarie 2010

Nu toate joburile de internet sunt adevărate!

Pentru aceia dintre dvs. care doriţi să obţineţi un loc de muncă în Marea Britanie vă ofer câteva ponturi care să vă ajute să deosebiţi, pe internet, ofertele serioase de angajare de cele neserioase.

1. La fel ca şi în România, companiile din Marea Britanie trebuie să se înregistreze la Companies House (echivalentul britanic al Oficiului Registrului Comerţului). Website-ul acestei instituţii, www.companieshouse.gov.uk, oferă posibilitatea verificării on-line a bazei de date în care sunt înregistrate companiile care funcţionează pe teritoriul Marii Britanii.



2. Orice companie britanică care oferă servicii în vederea obţinerii documentaţiei care să ateste dreptul de muncă trebuie să fie autorizată de către Office of the Immigration Services Commissioner. Verificaţi pe www.oisc.gov.uk.
În cazul în care aceste servicii sunt oferite de către birouri de avocatură (solicitors sau barristers), existenţa acestor birouri sau legalitatea funcţionării lor poate fi verificată prin contactarea The Law Society, organizaţia profesională a avocaţilor din Anglia şi Ţara Galilor (tel: 0044. 20. 7242.1222).



3. O altă modalitate, prin care vă puteţi da seama dacă firma britanică este serioasă, constă în studierea datelor de contact care vă sunt furnizate. Dacă vi se cer sume de bani pentru diverse motive (ex.: procesarea dosarului dvs.) prin adrese de e-mail obişnuite (yahoo.co.uk, hotmail.com), fiţi vigilent(ă). Verificaţi identitatea respectivei firme înainte de a trimite orice sumă de bani (conform sfaturilor de la punctele 1 şi 2).

4. Dosarul de solicitare a unei autorizaţii de muncă (accession worker card) este gratuit pentru cetăţenii români! Dacă însă, pentru obţinerea autorizaţiei de muncă, este necesară obţinerea în prealabil de către compania angajatoare a permisului de muncă, costurile acestuia (în prezent de 190 de lire sterline) cad în sarcina companiei angajatoare.

Fiţi vigilenţi(e) şi nu uitaţi să ne împărtăşiţi experienţele dvs. legate de munca în străinătate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu