vineri, 29 ianuarie 2010

Mureşeni înşelaţi cu promiunea unui loc de muncă în Germania

40 de mureşeni au fost înşelaţi de un bărbat care le-a promis locuri de muncă bine plătite în Germania. Totul, în schimbul unui dosar cu actele personale şi suma de 250 de lei. Oamenii din Sovata şi-au dat seama că au fost păcăliţi miercuri seară, când au aşteptat degeaba ore bune, maşina care urma să-i transporte în străinătate.

"Muncă în Germania, 1.400 de euro pe lună!" Aşa arăta anunţul postat pe un afiş din oraş. Zeci de oameni au sunat la numărul de contact şi au urmat instrucţiunile. Şi-au făcut un dosar complet cu actele personale şi au achitat suma de 250 de lei fără a primi în schimb vreo chitanţă. A venit şi ziua anunţată pentru plecare, însă maşina care trebuia să-i scoată din ţară nu a mai apărut.

După informaţiile oferite de cei 40 de păgubiţi, poliţiştii au reţinut la scurt timp un suspect, în localitatea Ghiorgheni*. Bărbatul a fost adus la Sovata pentru a fi identificat.

Recunoscut de oameni, individul a fost reţinut pentru 24 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să intre la închisoare pentru înşelăciune. Prejudiciul total se ridică la 10.000 de lei.

Sursa: (i)Realitatea.net

* Adică oraşul Gheorgheni

PS - ca să vadă toată lumea cum distorsionează mass-media adevărul:
Radio GoldFM Romania - Mai mult de patruzeci de locuitori din oraşul Sovata
Zi de zi - Locuitori din Eremitu inselati cu joburi in strainatate / Aproximativ 20 de persoane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu